İletişime Geçin
İzmir
[email protected]
Ph: +905447338254
Back

“Duyarlı İşletmeler”: Yeni Bir Yaklaşım

Olağanüstü zamanlardan geçiyoruz, biz de bu olağanüstü zamanlarda ‘neler yapabiliriz’ sorusuna bir nebze de olsa cevap olmak istedik. Her sektör, her toplumsal kesim az ya da çok bu salgından etkileniyor. Biz de ülkemiz kooperatifçilerinin dertlerine, yaşadıkları engellere ve maruz kaldıkları zorluklara bir katkısı olabilir düşüncesiyle bir yola çıktık. KoopDestek’i tanıtmak ve Covid-19 sonrası kalkınmada kooperatiflerin rolünü tartışmak adına bir araya geldik. Çevrimiçi etkinliklerin sosyalleşmenin temelini oluşturduğu şu dönemde bu çevrimiçi etkinlik vesilesiyle kooperatif destek platformunu sizlerle buluşturduk. KoopDestek, ülkemiz kooperatifçilerinin sıklıkla sorduğu sorulara, avukat, mali müşavir ve kooperatif uzmanlarının verdikleri yetkin ve yalın yanıtları içeren bir soru-yanıt platformu olarak tasarlandı. Çevrimiçi araçlara olan ihtiyaç ve talebin olağanüstü bir şekilde artmasıyla birlikte bu platformun sorularına cevap arayan birçok kişi için çok faydalı olacağı kanaatindeyiz.

Anketle başlayan etkinliğin sonuçları genel yargıyı anlamak için çok önemli. Katılımcıların %50’si Türkiye’de kooperatiflerin salgına karşı ürettiği yanıt ve yaklaşımları zayıf bulurken, %67’si ise Türkiye’de kooperatif destek ekosisteminin salgın öncesinde ve salgın süresince kooperatiflere verdiği desteğin zayıf veya çok zayıf olduğunu düşünüyor. Diğer ticaret şirketleriyle kıyaslandığında ise kooperatiflere yönelik devlet desteklerini yeterli bulmayanların oranı %78’i buluyor. KoopDestek’in ardındaki temel gerekçe olan “Türkiye’de kooperatiflerin ve kooperatifçilerin en önemli sorunlarından biri bilgi kaynaklarının ve bilgiye erişimin zayıf olmasıdır” yargısına %66’mızın katılması da anlamlı bir iş yaptığımızı gösteriyor diyebiliriz.

Duyarlı İşletmeleri
Yeni Bir Yaklaşım

1.

Günümüzde ne gibi sorunlarla ve tehditlerle karşı karşıyayız?

Sosyal olarak duyarlı işletmeler yerine “sosyal aklama” ile işletmelerde kaçış yolları yaratılıyor.

2.

Neden Kooperatif Modeli ve Sosyal Dayanışma Ekonomileri?

Sosyal kooperatifler ve sosyal dayanışma ekonomileri, demokrasiyi iş yerine ve çalışma ortamına dahil ederler.

3.

İşletmeler Neden “Duyarlı” Olmalı?

Duyarlı işletmeler insani ve çevresel koşulları ön planla tuttuklarından dolayı, pazar bulma, pazara göre ürün geliştirme ve sermayeyi çekebilme yetenekleri de artar.

Bilgilendirme

KVKK Politikası